Često postavljana pitanja (FAQ)

Koje usluge nudi Rentergo?

Ako ste vlasnik apartmana ili kuće za odmor, Rentergo postavlja vaš objekt na vodeće stranice za rezervaciju turističkog smještaja te komunicira s gostima prije i nakon njihovog dolaska.

Ako želim više, što mi još nudi Rentergo?

Zajedno s našim partnerima, čistimo i održavamo vaše objekte te dočekujemo i ispraćamo goste.

Kome je namijenjen Rentergo?

Usluge Rentergo su namijenjene svima koji svoj apartman ili kuću za odmor daju u kratkoročni turistički najam, a nemaju dovoljno slobodnog vremena da se uspješno bave njime.

Vlasnicima nekretnina koji borave izvan mjesta u kojem posjeduju apartman ili kuću za odmor koji su u funkciji kratkoročnog turističkog najma.

Vlasnicima nekretnina koji kratkoročnim najmom žele zaraditi više u odnosu na dugoročni najam svoje nekretnine.

Kolika je cijena Rentergo usluge?

Ukoliko vaš objekt zadovoljava standarde vezane uz kvalitetu, lokaciju i opremljenost, prilikom sklapanja ugovora ne plaćate ništa, nema ulazne ili izlazne naknade niti skrivenih troškova. Nakon što je ostvarena rezervacija, vlasnik plaća postotak od primljenog iznosa a koji Rentergo koristi za unapređenje svojih usluga.

Gdje mogu dobiti Rentergo usluge?

Ako ste privatni iznajmljivač i želite da Rentergo pomogne ostvariti više rezervacija, komunicira s gostima i odgovora na upite, vaš se turistički objekt može nalaziti bilo gdje, dovoljno je ispuniti upitnik i mi ćemo vas kontaktirati u roku od 24 sata.

Kompletan set usluga koji pored rezervacija uključuje čišćenje, dočekivanje i ispraćaj gostiju trenutno je dostupan za područje grada Zadra.

Kako započeti suradnju?

Pošaljite nam upit i napišite nam detalje apartmana ili kuće za odmor koji posjedujete, kontaktirati ćemo vas u roku od 24 sata kako bismo zajednički dogovorili najbolje uvjete za vas.